(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-MK9KP3F');
1dbe645f-926f-4cb9-a7d0-55aa8385d396.JPG

Grondkeringen maken met schanskorven

In de meeste gevallen zal er een interne constructie gemaakt moeten worden om het gewicht van de te keren grond tegen te houden.

Het voordeel van schanskorven als grondkering is dat het geen zware elementen zijn. Hierdoor kun je op moeilijk bereikbare plaatsen toch een grondkering maken. Schanskorven kunnen ook worden toegepast om een muur of keerwand te 'bekleden" Dit gebeurd veelal om de uitstraling van een keerwand in de tuin te verfraaien.

De nauwe samenwerking met architecten en bouwbedrijven resulteert in schitterende projecten. Onze specialisten denken graag met u mee over de mogelijkheden voor een keerwand in tuin of openbare ruimte.

schanskorf-in-tuin-met-hoogteverschil-1485862501.jpg
bervaes-bergen-op-zoom-1484826451.jpg

Keerwand tuin

Een keerwand in de tuin kan niet altijd even fraai ogen. Door middel van het plaatsen van een schanskorf tegen de keerwand kan deze worden aangekleed om zo het aangezicht te verfraaien. Hierbij dient u dus geen rekening meer te houden met de breedte van de schanskorf, omdat de keerwand de grond in dit geval al op zijn plaats houdt. Zoals eerder gezegd kunnen schanskorven tevens dienen als grondkering of keerwand in tuinen. In dit geval houden we wel rekening met de breedte en constructie van de schanskorf.

Keerwand plaatsen in de tuin

Door het plaatsen van een grondkering of keerwand in uw tuin zorgt u ervoor dat hoogteverschillen worden opgevangen. Wanneer deze hoogteverschillen gering zijn kunt heel goed zelf een keerwand plaatsen in uw tuin. Bij grotere hoogteverschillen is raadzaam om het plaatsen van keerwanden te laten doen door een professional omdat hier bepaalde bouwkundige vaardigheden, kennis en materialen voor benodigd zijn. Een gedegen ontwerp, planning, de juiste materialen en goede afwerking zijn hierbij van groot belang.

schanskorf-te-waddinxveen-1530949793.jpg
schanskorf-als-grondkering-1630057725.jpg

Keerwand openbare ruimte

Keerwanden zien we naast tuinen ook regelmatig terugkeren in openbare ruimtes. Hoewel deze keerwanden hier vaak onbekleed blijven kunnen ze doormiddel van schanskorven flink opgefrist worden. Hiermee geeft u stijlvolle uitstraling en invulling aan de openbare ruimte.

Schanskorf keerwanden van Nacon

Bij Nacon zijn we gespecialiseerd op het gebied van het plaatsen van schanskorven als keerwand of grondkering. Neem contact met ons op om uw wensen en situatie met ons door te nemen en ontvang een offerte op maat.

steenkorf-in-voortuin-1695392379.jpg
bervaes-bergen-op-zoom-1484826453.jpg
schanskorf-te-waddinxveen-1530949876.jpg
schanskorf-te-waddinxveen-1530949793.jpg

Wilt u zelf aan de slag met uw ontwerp?

In onze online tekentool kunt u zelf aan de slag met het schanskorfontwerp zoals u het voor ogen heeft. In de video hieronder laten wij u zien dat de meest complexe vormen mogelijk zijn. Dat is pas écht maatwerk!