(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-MK9KP3F');
beemd-beusichem-1484826411.jpg

Hoogteverschil, wat nu?

"Ik krijg regelmatig de vraag van klanten of ik een oplossing heb voor het hoogteverschil in hun tuin. Het antwoord op die vraag is: door met schanskorven te werken. Ze zijn er in alle mogelijke maten en vormen en heel breed toepasbaar. Ik kan wel zeggen; een ijzersterke oplossing!

Een schanskorf is als het ware een kameleon

Schanskorven. U kunt ze ook wel vergelijken met een kameleon. U kent ze wel; de reptielen die van kleur kunnen veranderen, ze passen zich als het ware aan de omgeving aan. Ik hoor het u denken “een schanskorf kan toch niet van kleur veranderen?” Een schanskorf wordt gemaakt van galfan - een zink-aluminium legering die als eigenschap heeft dat hij niet gaat roesten - en wordt gevuld met stenen. De steenvulling is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten; om op te vallen of juist om op te gaan in de omgeving. Net als een kameleon!

SAM_7945.jpg
schanskorf-in-tuin-met-hoogteverschil-1485862501.jpg

Stijlvol lijnenspel

Schanskorven staan veelal bekend als robuuste erfafscheiding of grindschutting. Toch zijn ze ook perfect in te zetten om het hoogteverschil in uw tuin op stijlvolle wijze op te lossen. Op de foto ziet u dat de schanskorf prachtig past bij het strakke ontwerp van de tuin. De trappen die doorlopen in het gras zorgen voor een mooi lijnenspel. De korven langs de trap zijn tegelijk plantenbakken. Een multifunctioneel ontwerp met als uitgangspunt; de schanskorf. Als tuinmuur is de schanskorf een ijzersterke oplossing om het hoogteverschil op te vangen en de kleurrijk gevulde plantenbak is een natuurlijke tegenhanger van het harde robuuste uiterlijk, waardoor het geheel zachter en vloeiender opgaat in de omgeving.

Tuin met hoogteverschil

Een tuin met hoogteverschil - zoals u die ziet op de foto’s hierboven - vormen een mooie uitdaging. Want, hoog en laag wilt u toch op een fraaie wijze met elkaar verbinden. In beide situaties vormen de traptreden de perfecte verbinding tussen hoog en laag. En het mooie: de traptreden sluiten ook nog eens naadloos aan op de stijl van de schanskorven en de rest van het tuinontwerp. Door te werken met natuurlijke materialen, zoals natuursteen bloktreden, krijgt het geheel een strakke en robuuste uitstraling. 
Denk alleen nooit te licht over de aanleg van een tuin met hoogteverschil. Een veel voorkomend en terugkerend probleem, dat is de constructie. Of nou ja, een ondeugdelijke constructie die uiteindelijk zorgt voor verzakking en zelfs wateroverlast. Daarover kunnen wij u bij Nacon altijd van het juiste advies voorzien.

1dbe645f-926f-4cb9-a7d0-55aa8385d396.JPG
maaskei-toepassing-1483624430.JPG

Waarom wordt hoogteverschil in de tuin toegepast?

Soms is het geen kwestie van toepassen, maar is het hoogteverschil al aanwezig vanaf het allereerste begin. Hoogteverschil in de tuin kan ook later worden toegepast. Een tuinarchitect zal het u dat bijvoorbeeld aan raden als u een rechte tuin heeft. Met huis juiste tuinontwerp doet het hoogteverschil de tuin groter lijken. En een stuk spannender, speelser, zo u het noemen wilt.  

Een hoger gelegen terras

Of een zitkuil. Een lager gelegen terras, is daarvan een juiste omschrijving. Beide mogelijkheden zijn een verfraaiing van uw tuin. En wist u dat een schanskorf overkapping of een zitkuil omringd met schanskorven een hele mooie toevoeging vormen aan het geheel. Hier leest u meer over een schanskorf overkapping in de tuin.

Bouwbedr.jpg
bervaes-bergen-op-zoom-1484826451.jpg

Tuinmuren van schanskorven

Hoogteverschil in uw tuin zorgt juist voor veel creatieve vrijheid bij het ontwerpen. En het geeft uw tuin diepte, een extra dimensie als het ware. Zoals u ziet is ‘rechttoe rechtaan’ op het tuinontwerp hieronder al helemaal niet van toepassing. De schuingeplaatste schanskorf geeft de border diepte. De handgestapelde korf is gevuld met maaskeien. De neutrale kleur van de steenvulling zorgt voor een rustige uitstraling en tegelijkertijd laat het de planten in het oog springen.

Een staaltje vakmanschap!

Schanskorven of steenkorven zijn bij uitstek geschikt om een grondkering te bouwen en zo het verschil in hoogte op te lossen. Afhankelijk van de te keren grond zal de schanskorf breder worden en in de meeste gevallen maken wij een inwendige constructie om het gewicht van de te keren grond tegen te houden.

Om nog even samen te vatten waarom een schanskorf dé oplossing is als u hoogteverschil in uw tuin wilt opvangen:

  • Een ijzersterke constructie! Zonder de zware elementen dan, waardoor het mogelijk is om een grondkering te maken op moeilijk te bereiken plaatsen
  • Een schanskorf is als een kameleon; door de juiste keuze van kleur en soort steenvulling sluit hij naadloos aan op de rest van het tuinontwerp en de omgeving
  • Multifunctionele toepassing als tuinmuur en
schanskorven-te-vaassen-1611756731.jpg
Group 105.jpg


Heeft u een tuin met hoogteverschil? Neem dan zeker contact met mij op voor een adviesgesprek! Ik bespreek graag samen met u de mogelijkheden."

Een hartelijke groet,

Kees-Jan
Schanskorf specialist