(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-MK9KP3F');
schanskorf-met-waterornament-te-lanaken-1485867265.jpg

Zelf een schanskorf plaatsen?

De schanskorven, ook wel steenkorven genoemd, zijn voor u als doe-het-zelver een mooie toepassing in de tuin. In onze eigen werkplaats worden de korven voorgemonteerd door onze vakbekwame medewerkers. Elke gewenste afmeting en vorm worden conform uw specificatie samengesteld. Vervolgens worden de door u uitgekozen steenvulling vanuit onze eigen opslag in bigbags gevuld. Als de schanskorven en de steenvulling klaar zijn, wordt er met u een afleverdatum gepland en worden de produkten bij u op locatie afgeleverd. Bij de aflevering zit ook een werkbeschrijving en de benodigde montagematerialen zodat u de steenkorf zelf kunt plaatsen en vullen met de door u uitgezochte stenen.

schanskorven-plaatsen-1630059213.jpg
Bovenaf gevuld.jpg

Welke methode kiest u?

Bij schanskorven heeft u de keuze uit 2 verschillende verwerkingsmethode's. De zogenoemde handgestapelde korven of van bovenaf gevulde korven (ook wel los gestort genoemd).
Bij handgestapelde korven wordt doorgaans gaas met een grotere maasweidte gehanteerd dan bij bovenaf gevulde korven. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een grote maasweidte wordt er ook een grotere maat steenvulling gehanteerd.

Voor het plaatsen van handgestapelde korven vindt u hier beschrijving.

Korven die van bovenaf gevuld worden (los gestort) worden meestal gemaakt van gaas met een maasweidte van 5cm. x 5cm. Een beschrijving voor het plaatsen van deze korven vindt u hier.

Laat u inspireren

Op onze projecten pagina kunt u de verschillende verwerkingsmethode's zien. En uiteraard bent u van harte welkom om onze showmodellen op het bedrijf te bekijken.
Naast schanskorven zijn en ook grindschuttingen. Grindschuttingen worden gemaakt van fijnmazig gaas, 2.5cm x 2.5cm., en gevuld met splt of grind. Meer informatie over grindschuttingen vindt u op deze pagina.

SAM_9802.jpg
Schanskorven voor de doe het zelver

Zijn er standaard maten? Zijn maatwerk schanskorven of steenkorven duur?

Omdat er nogal grote verschillen in wensen zijn, hanteren wij geen standaard prijzen. Wij begrijpen echter dat u graag wilt weten wat de schanskorven in uw situatie precies kosten. Wij berekenen geheel vrijblijvend voor u de exacte prijs. Hebt u interesse in schanskorven? Vul hier uw aanvraag in en u ontvangt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte. Door de grote hoeveelheden gaas/stenen die wij jaarlijks verkopen aan zowel de professionele als de particuliere markt zijn wij in staat een kwalitatief goed product tegen een scherpe prijs te leveren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of tips klik dan hier.

Maatwerk is bij ons standaard en daardoor niet duurder. De levertijd bedraagt ongeveer 7 tot 9 werkdagen. Indien sneller gewenst, kunt u contact met ons opnemen voor de mogelijkheden.

Hoe worden schanskorf materialen aangeleverd?

De steenkorven worden zover als mogelijk voorgemonteerd in onze werkplaats, zodat u snel aan de slag kunt. De korven hoeven alleen ter plekke aan elkaar te worden bevestigd. Dit kan met een waterpomptang of ringtang welke u bij ons kunt bestellen. Bij hogere muren moeten er eerst palen in de grond verankerd worden (in verband met de stabiliteit). De stenen worden los(gestort) of in Bigbags geleverd. Afhankelijk van de hoeveelheid zullen wij u de goedkoopste oplossing aanbieden. U kunt natuurlijk aangeven hoe u het graag geleverd wilt hebben. Wilt u meer weten over de levering van onze materialen? Neem hier een kijkje.

Schanskorven monteren
IMG_2117.JPG

Waar moet ik rekening mee houden bij het ontwerp van de korven?

Maaswijdte: Hou bij het ontwerp rekening met de maaswijdte van het materiaal, houd zoveel mogelijk een veelvoud van de gekozen maas aan.

Dikte: De meeste muren worden gemaakt met een dikte van 30cm, zo krijgen lage muren voldoende stabiliteit en is het gemakkelijk om een dichte muur te krijgen. Voor een losstaande muur is de min breedte 20cm.

Hoogte: Muren hoger als 1.2 m worden intern verstevigd met stalen palen. Bij tuinmuren van 30cm breed is een hoogte van 2.5 m haalbaar.

Palen: De palen moeten ongeveer om de 1.5 m worden geplaatst, wij zullen u hierin bij een offerteaanvraag in adviseren.

Hoe moeten schanskorven / steenkorven geplaatst worden?

Bij schanskorven heeft u de keuze uit 2 verwerkingsmethoden. De van bovenaf gevulde methode of de handgestapelde methode. Wij hebben een beschrijving voor u op een rijtje gezet. Ik wil handgestapelde steenkorven plaatsen. Ik wil van bovenaf gevulde steenkorven plaatsen.

Ondergrond steenkorven

Vragen?

Heeft u nog vragen? Bekijk de pagina veelgestelde vragen of neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.​

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij streven er naar om tijdens werkdagen binnen 24 uur te antwoorden op uw offerte aanvraag. Klik hier voor meer informatie.

schanskorf maatwerk Nacon
SAM_8278.jpg
schanskorf-tussen-gemetselde-muren-wijk-en-aalburg-1516436675.jpg

Hoe plaats ik zelf een schanskorf?

Het plaatsen is niet moeilijk, maar wel arbeidsintensief. Kostenbesparend, door zelf de arbeid uit te voeren. ​Wij leveren het complete pakket voor de doe-het-zelver. ​Komt u er toch niet uit? Wij kunnen zorgen voor ondersteuning of het plaatsen geheel voor u uitvoeren.