(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-MK9KP3F');
Wat is de maximale lengte van een schanskorf?
+ -

Er bestaat geen maximale maat voor schanskorven. Doordat de delen aan elkaar gekoppeld kunnen worden kunt u zoveel meters geleverd krijgen als u wilt. De maximale lengte per deel is 2.5m1 bij een hoogte van maximaal 2m1

Wat zijn de standaard maten voor schanskorven?
+ -

Wij hebben geen standaard maten. Maatwerk is bij ons standaard en wij kunnen leveren wat u wenst.

Is het mogelijk om bij Nacon ook korven zonder vulling te bestellen?
+ -

Zeker dat is mogelijk. U kunt bij ons korven bestellen zonder vulling. Uiteraard is het ook mogelijk om alleen vulling te bestellen.

Zit er statiegeld op de big bags en pallet?
+ -

Nee, er wordt geen statiegeld berekend.

Hoe snel kan er geleverd worden?
+ -

Nacon streeft er naar om binnen 7 tot 9 werkdagen na opdracht de korven te leveren.

Is het mogelijk om voorbeeld steenkorven te bekijken?
+ -

U bent hartelijk welkom om een bezoek te brengen aan onze showtuin. Hier staan schanskorven in verschillende maten en vormen. Tevens is het mogelijk om een keuze te maken uit de breuksteen die wij op voorraad hebben liggen. Wij vinden het fijn om u te mogen ontvangen en nemen hier graag de tijd voor. Maakt u vooraf een afspraak?

Welke maasweidte kan ik het beste kiezen?
+ -

Dit is geheel afhankelijk van het eindresultaat dat u wenst. De korven worden van hetzelfde materiaal, nl. Galfan, gemaakt. Kijk bij onze projecten om de verschillende eindresultaten te bekijken.

Welke maten mazen zijn er leverbaar?
+ -

Wij leveren korven in de maasweidte 5x5cm. of 7,5x7,5cm.

Van wat voor materiaal worden de schanskorven gemaakt?
+ -

Al onze schanskorven worden gemaakt van GALFAN. Galfan bestaat uit een zink – aluminium coating. Een belangrijke eigenschap van galfan is dat deze bij juiste behandeling niet gaat roesten. Let op, door aan de korven te slijpen wordt de zink-aluminium laag beschadigd en zal dit gaan roesten. Nooit slijpen, alleen knippen.

Zijn verstevingingsbuizen / palen altijd nodig?
+ -

Nee, of er palen / buizen nodig zijn is afhankelijk van de hoogte, breedte en de functie van de korven.

Waar zijn de palen voor die in de korven geplaatst moeten worden?
+ -

De palen zijn ter versteviging.

Kunnen de bestelde materialen op de oprit gelost worden?
+ -

Door het gewicht en de grootte van de vrachtwagens is het meestal niet mogelijk om een oprit op te rijden. De kraan op de wagen kan tot ca. 3m1 naast de vrachtwagen lossen. Indien u wensen heeft voor de losplaats kunt u dit aan ons doorgeven wij zullen dan met u mee denken over een geschikte plaats.

Hoe wordt de steenvulling geleverd?
+ -

De door u gekozen vulling wordt geleverd in big bags. Het transport geschied door middel van een trailer met een kraan erop die de big bags (zakken) met stenen naast de vrachtwagen zet.

Hoe worden de schanskorven gebracht?
+ -

Het transport geschied door middel van een trailer met een kraan erop die de pallet met korven naast de vrachtwagen zet. De totale tengte van de vrachtwagens is ca. 18 meter lang

Hoe worden de schanskorven / steenkorven aangeleverd?
+ -

De korven staan op pallets en worden leeg en compleet voorgemonteerd op het door u aangegeven adres geleverd inclusief de benodigde bevestiginsmaterialen.

Hoe belangrijk is het dat de ondergrond vlak is?
+ -

Een vlakke ondergrond is heel erg belangrijk. Als de fundering/ondergrond niet vlak/waterpas is lukt het niet om daar de korven correct op te plaatsen. Bij een niet correcte ondergrond gaat de korf als het ware golven en dit krijgt u nooit meer recht.

Schanskorven worden ook wel steenkorven of draadkorven genoemd, wat is het verschil?
+ -

Schanskorven worden ook wel steenkorven of draadkorven genoemd, wat is het verschil? Hierin zit geen verschil, of je ze nu steenkorven, schanskorven of draadkorven noemt het zijn allemaal metalen korven waarin verschillende steenvullingen kunnen worden verwerkt. Het materiaal waar de korven van gemaakt worden kan per leverancier verschillen. Nacon werkt uitsluitend met GALFAN. (dit is overigens iets heel anders van gegalvaniseerd)

Is het mogelijk om zelf schanskorven te plaatsen?
+ -

Ja, dat is mogelijk. Bij iedere bestelling wordt er een plaatsingsintructie toegevoegd waarin stapsgewijswordt uitgelegd hoe u te werk moet gaan.

Is het moeilijk om zelf schanskorven te plaatsen?
+ -

Nee, het plaatsen van de korven is niet moeilijk maar het netjes en correct plaatsen van steenkorven kost wel tijd.

Is het mogelijk dat Nacon de korven komt plaatsen?
+ -

Onze medewerkers gaan dagelijks op pad om korven te plaatsen.

Kunnen de schanskorven ‘gewoon’ op een grond of zandbed geplaatst worden?
+ -

Nee, dat kan niet. De ondergrond voor korven dient te bestaan uit een gestabiliseerd zandbed, een betonstrook of (oude) tegels. De ondergrond waarvoor gekozen wordt is afhankelijk van de hoogte en breedte van de korven.