(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-MK9KP3F');
royal-rouge-1484833561.jpg

Hoeveel?

U weet de vormen en de soort steenvulling die u wilt gaan toepassen, maar hoeveel breukstenen zijn er nu precies nodig om de schanskorf te vullen? In deze blog vertel ik u welke ingrediënten nodig zijn en welke rekensom u er vervolgens op los kunt laten om op het juiste aantal breukstenen uit te komen.

De afmetingen van de steenkorf

Bent u van plan de schanskorf als schutting, border, plantenbak of als inbouw haard te gaan toepassen in uw tuin? Doordat wij de steenkorven in onze eigen werkplaats vervaardigen kunnen wij zo’n beetje elke gewenste maat, vorm en toepassing leveren.

In onze 3D tool heeft u de mogelijkheid om de schanskorf naar wens vorm te geven en daarmee de maat ervan te bepalen. Nu u de maat weet gaat u door naar de volgende stap;

schanskorf schutting Tricht
houten-schutting-gecombineerd-met-schanskorf-1485859069.jpg

De keuze van de breuksteen

Er zijn verschillende soorten breukstenen die geschikt zijn als schanskorfvulling en uw keuze hierin bepaald voor een groot deel de uitstraling van de schanskorf.
Iedere breuksteen heeft namelijk zijn eigen unieke kenmerken en charmes; zo passen maaskeien heel goed bij een landelijke en natuurlijk tuin. En juist wanneer u een strak design wilt, dan raad ik u aan om te kiezen voor de donkere Doornikse kalksteen.

Kijk maar eens op deze pagina; hier vindt u een aantal van de soorten steenvullingen die wij bij Nacon aanbieden.

Grauwacke breuksteen 

Mooi gemêleerde, dan hebben we het over de Grauwacke breuksteen. Deze zandsteen wordt gewonnen in groeves, kenmerkend voor de stenen is dat ze hoekig zijn en gladdere zijden hebben. De terracotta, grijze en roodbruine kleuren komen prachtig tot zijn recht in schanskorven. Grauwacke breuksteen is bovendien leverbaar in groot als klein formaat.

Grauwacke-breuksteen-20-40.jpg
img-5384-1487747951.JPG

Breuksteen muur

Een breuksteen is ideaal te gebruiken als muur. Of het nu gaat om een erfafscheiding of een schutting. Bij Nacon is het allemaal mogelijk! Heeft u al zelf een ontwerp in gedachten? Via onze tool is het mogelijk om deze online te maken. Hierin kunt u zelf selecteren welke breukstenen wilt vullen voor de schanskorven.

Breuksteen grijs

Heeft u de voorkeur naar de kleur grijs als breuksteen? Bij Nacon leveren wij doornikse kalksteen. Dit is een harde, antracietkleurige steensoort met een witte ader. Perfect voor een moderne omgeving en in combinatie met hout of groen. Wilt u liever een lichtere kleur dan raden wij Noors Graniet aan. Noors graniet is eveneens een harde, grijze breuksteen, maar iets lichter grijs dan Doornikse kalksteen en beschikt over roze in plaats van witte aders. Beide breukstenen zijn leverbaar in zowel grote als kleine maten, waardoor ze geschikt zijn als hand gestapelde en bovenaf gevulde steenkorven

Handgestapelde of los gestorte vulmethode

Laat ik beginnen met het verschil tussen deze twee vulmethodes. Want waar de steenvulling bij de handgestapelde methode juist stuk-voor-stuk en laag-voor-laag in de korf wordt gelegd, worden de stenen van bovenaf in de korf geplaatst bij de los gestorte vulmethode.
Bij iedere steenvulling die u op onze website vindt, geven wij aan voor welke vulmethode deze geschikt is.

noors-toepassing-1483624487.JPG
schanskorven-moraine-keien-1491038029.jpg

De berekening voor de benodigde schanskorf steenvulling

Nu het formaat van de schanskorf is bepaald, de steenvulling en de vulmethode zijn gekozen, vormen dit de ingrediënten voor de rekensom die we op deze vraag kunnen loslaten, namelijk:
Lengte x breedte x diepte van de schanskorf in meters x het gewicht steensoort / soortgelijk gewicht
Laat ik u een voorbeeld geven van zo’n berekening. Voor een schanskorf met een afmeting van 310 x 180 x 50 centimeter.

Om er meters van te maken deelt u de getallen door honderd, dan komt er dit uit:
3,1 x 1,8 x ,0,5 = 2,79m3
Afhankelijk van de steensoort is het soortelijk gewicht tussen de 1.400-1.600 kilogram per m3
 

Doet u het zelf of laat u het Nacon doen?

Of u nu zelf aan de slag gaat met het plaatsen van de schanskorf of het juist volledig uitbesteedt aan Nacon; hoeveel stenen u ook nodig heeft, wij zorgen ervoor dat u niets te kort komt!

Wilt u ideeën op doen voor de schanskorf in uw tuin? Dan nodig ik u van harte uit om eens een bezoek te brengen aan onze showtuin.


Kees Jan
Schanskorfspecialist

Group 105.jpg