Blog - Draadkorven met stenen

Draadkorven met stenen

Draadkorven -ook wel schanskorven genoemd- komen optimaal tot hun recht in een evenwichtig tuinontwerp. Een tuinindeling in harmonie met de omgeving en uw woonstijl in huis, zorgt voor een vloeiende overgang van binnen naar buiten en andersom. En wat is er nu mooier dan een specialist in schanskorven die u precies kan vertellen hoe u uw tuin kunt verrijken met dit multifunctionele stijlelement? Een breed scala aan mogelijkheden zijn er. Laat ik u meenemen in de wereld van draadkorven.
 

Draadkorven in een duurzame tuin

Ik begin hiermee omdat veel van mijn klanten binnenkomen met de wens om een duurzame tuin aan te leggen. Het is natuurlijk ook een hot topic, zoals dat zo mooi heet. In huis, dat is toch wel vaak waar het proces van verduurzamen begint, het startpunt zo gezegd. En toch zijn er voor uw buitenruimte eveneens mogelijkheden te over. Eén daarvan is het integreren van draadkorven in uw tuin. Gemaakt van galfan, dat onderhoudsvrij is en als eigenschap heeft niet te roesten. Bij Nacon krijgt u maar liefst vijfentwintig jaar garantie op uw schanskorf, zo overtuigd zijn we van dit prachtige product. Dat is pas duurzaam.
 

Draadkorven met stenen

Bekende wensen als een erfafscheiding, terras en borders komen terug in elke tuinontwerp. Het zijn de basis ingrediënten. En daar zit ‘m gelijk ook de uitdaging. Want hoe leuk is het om juist aan die basis een verrassende draai te geven. Dat kan al in een afwijkende keuze voor materiaalgebruik. Hout is het meest toegepaste materiaal in de Nederlandse tuin. Een duurzamer, verrassender en toch natuurlijk alternatief is onze schanskorf. Met een aanzicht net zo natuurlijk als hout, dankzij een ruime keuze in schanskorf vulling (breuksteen, lavasteen, graniet, leisteen, kalksteen of keien). Stem de vulling af op de omgeving waardoor u deze laat opgaan in het tuindecor of ga juist voor een opvallend contrast als eye-catcher.

draadkorven met stenen  draadkorven in de tuin

Een schanskorf biedt grenzeloze mogelijkheden

‘Rotsvast en flexibel.’ Dat is toch wel mijn meest pakkende omschrijving van een draadkorf. Zo kunt u -naast de bovengenoemde bekende wensen- een draadkorf op nog tal van andere plekken in uw tuin toepassen, zoals met; bloembakken, een open haard (vrijstaand of geïntegreerd), een vuurschaal of als basis voor uw terrasoverkapping. Maar zo is een draadkorf ook een ijzersterke oplossing om hoogteverschil in uw tuin op te vangen.

draadkorven als afscheiding draadkorven in de voortuin

Steensoorten voor draadkorven

Er is een breed scala aan steensoorten - ook wel breukstenen genoemd - beschikbaar waarmee u de draadkorf kunt vullen. Hierdoor is er altijd wel een steensoort die past in uw tuinontwerp. Als u mij uw ideeen voorlegt, dan kan ik u hierin natuurlijk adviseren. 


Een schanskorf niet sfeervol? Zeker wel!

Sfeervol is geen directe associatie wanneer u denkt aan draadkorven. Toch kunnen ze dat wel zijn. Als u ze op de best mogelijke manier integreert in uw tuin, dan stralen ze sfeer en luxe uit. Denk maar eens aan een van onderuit verlichtte schanskorf schutting, een schanskorf met geïntegreerde waterval voorzien van LED-verlichting, alsook een schanskorf met uitsparingen voor bijvoorbeeld houtopslag en een geïntegreerde tuinhaard. En een vrijstaande tuinhaard of vuurtafel geven niet alleen warmte, maar ook een natuurlijke elegantie aan uw terras.

Zo ziet u, de mogelijkheden zijn grenzeloos met een schanskorf. Het is een ware verrijking van uw tuin.

draadkorven gevuld met stenen draadkorven als schutting

Laat u inspireren

Neem gerust een kijkje bij onze projecten of kom eens op bezoek in onze showtuin. Ik weet zeker dat u blij wordt om de mogelijkheden met eigen ogen te zien. Daar heb ik een rotsvast vertrouwen in.

Kees-Jan
Schanskorf specialist
kees-jan schanskorf specialist
© copyright 2024 Nacon Steenkorven | Schanskorven
open