(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-MK9KP3F');
erfafscheiding-te-papendrecht-1490192192.jpg

Tuinafscheiding

Tuinafscheiding is dan dé oplossing! Keuze te over als het gaat om een schutting. Ook wanneer u uw oog hebt laten vallen op een tuinafscheiding van steen, ook wel een schanskorf- of grindschutting genoemd. En dat treft, want daar kan ik u alles over vertellen.

Het ontwerp

U bent op zoek naar een tuinafscheiding van steen. Het tuinontwerp, het ontwerp, de afmetingen en de steensoort. Al deze factoren spelen een belangrijke rol om tot het beoogde eindresultaat te komen. En dan zijn er natuurlijk ook nog de trends. Want, laten we eerlijk zijn: ook die spelen een belangrijke rol in de uiteindelijke keuze. De keuze van de steenvulling zorgt voor de uitstraling van de schanskorf, zo heeft u de keuze uit: keien, breukstenen, split of grind.
 

steenkorf maatwerk voortuin
erfafscheiding-te-papendrecht-1490192158.jpg

Keien of breuksteen

Een draadkorf gevuld met keien of breukstenen zijn breder wat komt door de grote van de steen. Ik zal u aan de hand van wat voorbeelden meenemen hoe de keuze van de steensoort van invloed is op de stijl van de tuin: de romantische en warme Mediterrane stijl en de robuuste en strakke industriële stijl.

Wilt u zich onderdompelen in Mediterraanse sferen? Dan is de Yellow Sun breuksteen een goede keuze. Op de foto ziet u dat de kleur van de Yellow Sun een prachtig decor voor de palmbomen en bananenplanten vormt.

Nederland is een waterrijk land, wilt u een natuurlijke en oer-Hollandse stijl creëren? Kijk dan eens naar de foto van deze prachtige tuin met vijver en een schanskorf gevuld met maaskeien.

schanskorf-met-waterornament-te-lanaken-1485867265.jpg

Split of grind

Deze steensoorten zijn verfijnder dan de keien of breukstenen waarover ik hierboven schreef. De keuze voor een grindschutting is ook van invloed op de maaswijdte van het gaas. De minimale breedte van een grindschutting is maar zeven-en-een-halve centimeter.

Heeft u in huis de industriële stijl toegepast? Beeld u dan eens in wat er gebeurd als u deze stijl doortrekt naar buiten. Buiten wordt binnen en binnen wordt buiten. En een grindschutting gevuld met een donkere steenvulling - zoals de Doornikse kalksteen die gebruikt is in de grindschutting op de foto - past dan perfect in het plaatje.

grindschutting-tussen-gemetselde-kolommen-1630065882.jpg
ijken-1484830817.jpg

Tuinafscheiding van steen: uw eigen ontwerp in de tuin!

Hoog of laag. Glooiend of strak. Smal of breed. Gevuld met keien of breuksteen, split of grind? Met ruimte voor een inbouwhaard en houtopslag? Of zelfs met een waterval? Het complete ontwerp van de schanskorf tuinafscheiding heeft u bij Nacon in eigen hand. In onze online 3D ontwerptool kunt u naar hartenlust variëren en creëren, want de mogelijkheden zijn grenzeloos!  Zo weet u zeker dat de uw tuinafscheiding van steen uniek in zijn soort is die precies past bij uw wensen en binnen uw tuinontwerp


Loopt u ergens op vast? Of u wilt graag advies inwinnen of inspiratie op doen?


Dan help ik u natuurlijk graag verder en waar anders kan ik u beter inspireren dan in onze showtuin.
 
Kees-Jan
Schanskorfspecialist


 

Group 105.jpg