(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-MK9KP3F');
houten-schutting-gecombineerd-met-schanskorf-1485859069.jpg

Schutting met stenen

Ik heb het dan over een gaas schutting met stenen, beter bekend als de populaire steenkorf. Een rotsvaste constructie die bestaat uit een korf van galfan en steenvulling.

Hoog, laag, glooiend, los gestort, handgestapeld, verschillende maaswijdtes, steenvullingen, gecombineerd met andere materialen… Tja, als u dacht dat u met een schanskorf maar één kant op kon, dan weet u na het lezen van mijn verhaal wel beter ;-) Er zijn namelijk legio mogelijkheden om de schutting met stenen naar uw wens vorm te geven. Probeer het maar eens uit in onze online tekentool.

Schutting van stenen en gaas

Dat zijn de basisingrediënten voor een schutting van steen. Laat ik beginnen met de korf, gemaakt van galfan dat als eigenschap heeft niet te roesten en onderhoudsvrij is. Niet voor niets geven wij er bij Nacon vijfentwintig jaar garantie op.
 
Tip: neem eens een kijkje bij onze projecten; daar ziet u dat we onderscheid maken in los gestort en gestapeld. Het zijn de zogenoemde vulmethodes met beiden zo hun eigen charmes. Welke maaswijdte u nodig heeft voor de korf, dat is afhankelijk van de steenvulling waar uw oog op valt.

schanskorf maatwerk Nacon
Bovenaf gevuld.jpg

Stenen schutting zelf maken

Als echte doe-het-zelver wilt u de stenen schutting zelf maken. Voordat u van start gaat is het belangrijk dat u weet dat het een tijdrovende klus is. Ik wil u hiermee niet ontmoedigen hoor. En als handigerd komt u er vast wel uit, zeker met behulp van onze handige stap-voor-stap uitleg die wij u ter beschikking stellen.
 
Tip: op deze pagina vertellen we u er alles over en laten we het zelfs zien in een handige instructievideo!


Een goed begin is het halve werk!

U heeft nu gelezen dat er heel wat mogelijkheden zijn als u een stenen schutting wilt plaatsen. Om het door u beoogde eindresultaat te bereiken is het vooraf inwinnen van gedegen informatie het halve werk. Levering door Nacon kent voor u vele voordelen; zo hebben we alle benodigdheden in huis en maken wij de korf geheel naar wens op maat in onze werkplaats om deze vervolgens op locatie te leveren waarna u aan de slag kunt.
 
Mocht u zich toch niet aan het plaatsen van de stenen schutting willen wagen, dan staat het team van Nacon voor u klaar om de klus te klaren.

Rectangle 2.jpg
schanskorven-te-vaassen-1611756714.jpg

Een laatste tip die u niet wilt missen…

Nog een laatste handige tip die ik u wil meegeven. Als de schutting van steen op de erfgrens komt te staan, bespreek dan uw plannen van te voren met de buren om overeenstemming te bereiken (hier is natuurlijk alleen sprake van als u de schutting met stenen niet samen plaatst). Dan weet u in ieder geval zeker dat u ook na plaatsing nog met de buren door één deur kunt en u niet bij De Rijdende Rechter ten tonele hoeft te verschijnen ;-)

Tot slot

Een bezoek aan onze showtuin geeft u een goed beeld van de vele mogelijkheden en verschillende uitstralingen van een steenkorf schutting. De voorbeeldopstellingen helpen u bij het maken van uw eigen keuzes. En natuurlijk kunt u op dat moment ook met al uw vragen bij mij of mijn collega’s terecht en voorzie ik u van advies op maat en niet onbelangrijk: een vrijblijvende prijsopgave, want het lijkt mij niet meer dan logisch dat u vooraf wilt weten wat de kosten van een stenen schutting zijn.  

Zie ik u snel?
 
Kees-Jan
Schanskorfspecialist

Group 105.jpg