Hoe plaats ik handgestapelde schanskorven
Onze klanten waarderen ons met een gemiddelde van:
9,7 op basis van
421 beoordelingen.

Hoe plaats ik handgestapelde schanskorven

Nadat de fundering is gerealiseerd kan de steenkorf geplaatst worden.
Handgestapelde schanskorven bestaan uit segmenten welke laag voor laag gevuld dienen te worden.
U begint met het volstapelen van het onderste gedeelte, basis element, waarna laag voor laag gevuld kan worden met de door u gekozen breukstenen.
Handgestapelde korven zijn kenmerkend voor het strakke uiterlijk. Iedere steen wordt stuk voor stuk in de korf geplaatst waardoor een vrij vlakke wand ontstaat.


Bevestigen:

De segmenten worden door middel van C-ringen aan elkaar verbonden. Ook het deksel wordt door middel van C-ringen vastgemaakt. Bij iedere order worden er voldoende ringen mee geleverd. De ringen kunnen met een waterpomptang of een speciale tang voor C-ringen bevestigd worden.


Belangrijk:

Iedere korf is voorzien van afstandhouders en tussenschotten. Het is belangrijk deze in de korven te laten zitten. Plaatst u de steenkorven zonder afstandhouders en tussenschotten zal de korf bol gaan staan en gaan golven. Dit krijgt u op een later moment niet meer gecorrigeerd.


Tussentijds controleren:

Het is belangrijk om tijdens het vullen de korf regelmatig met een waterpas te controleren. Doe dit zowel horizontaal als verticaal.


Neem de tijd:

Het plaatsen van schanskorven is niet moeilijk, maar wel tijdrovend. Als u denkt ' dat doen we even'  hebt u het mis. Als u de tijd neemt voor zowel de fundering, het plaatsen, het vullen en afwerken van de korf geniet u jarenlang van een schitterende korf.

Wilt u meer weten over het plaatsen van handgestapelde steenkorven? Neem contact met ons op.

Plaatsen schanskorven
© copyright 2024 Nacon Steenkorven | Schanskorven
open