Blog - Grindkorf

Grindkorf

Huh?! Grind. In een korf. Blijft dat binnen de mazen? Wat wordt verstaan onder een grindkorf schutting en hoe deze er dan uit ziet en voor welke toepassingen deze geschikt is, daarover vertel ik – Kees-Jan, schanskorf specialist - u graag.
 

Grindkorf schutting

Naast een schanskorf of steenkorf schutting heb je bij Nacon ook de mogelijkheid om te kiezen voor de fijnere grindkorf schutting. Met een maaswijdte van 2,5 x 2,5 centimeter is deze een stuk verfijnder dan in het geval van een schanskorf schutting, die een maaswijdte kent van 5 x 5 of 7,5 x 7,5 centimeter. Logisch ook, want je wilt natuurlijk niet dat het grind er aan alle kanten weer uit loopt.
 

Een schutting van grind, daar kunt u alle kanten mee op!

Een grindkorf schutting is er al vanaf 7,5 centimeter breed. En… wat ikzelf nou zo mooi vind; de grindschutting is multifunctioneel inzetbaar. U denkt bij het woord ‘grind’ misschien al snel aan decoratie voor in de tuin of als vulling voor uw oprijlaan. En dat zijn zeker zeer populaire toepassingen. En toch; u kunt er zoveel meer mee. Zo vind ik de grindschutting als erfafscheiding in de tuin een ware blikvanger. Een groot voordeel van de grindschutting; u hoeft ‘m niet ieder jaar opnieuw te onderhouden, zoals bij een houtschutting wel het geval is. Dat scheelt u weer tijd. En aangezien we daarvan altijd te kort lijken te komen, is dat toch een meevaller!


doornikse kalksteen in grindkorven


Grind als vulling voor de steenkorf

De schanskorf stenen waarmee een grindschutting gevuld wordt zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en soorten. In onze showtuin laten wij de mogelijkheden graag aan u zien. Ook op onze projectenpagina kunt u de nodige inspiratie op doen. Hoeveel grind u precies nodig heeft? Dat kan een echte hoofdbreker zijn. Dat is gelukkig niet nodig, want het is dankzij onze jarenlange ervaring dat wij precies weten welke rekensom tot de exacte uitkomst leidt. Wij reken de benodigde steenvulling dan ook graag voor u uit.


Bij Nacon denken we graag met u mee

Als u weet wat u wilt, dan kijk ik graag met mee wat er precies voor nodig is om dit uit te voeren. De afmetingen, de ondergrond, de grindsoort, de benodigde tools en… nou ja, u snapt het. Wij denken aan alles, zodat u zich niet druk hoeft te maken over vragen als: heb ik alles goed ingemeten? En, heb ik voldoende grind? Moet ik een fundering storten of niet? Waar moet ik op letten bij het plaatsen van de grindkorf? En, hoe plaats ik die grindschutting precies goed?

Het bedenken en ontwerpen is namelijk één ding, maar het project succesvol uitvoeren is een tweede. Daar komt namelijk nogal wat bij kijken, dat leest u wel. Mijn collega’s en ik staan daarom graag voor u klaar om daarbij te helpen. Maatwerk is bij Nacon de standaard, dus niets is te gek en bijna alles is mogelijk. Niet voor niets worden wij door onze klanten met een 9,8 beoordeeld. En daar zijn we maar wat trots op! Onze klanten blij maken, daar doen we het voor.


grindkoven met grauwacke steenvuling

Doet u het zelf of laat u het Nacon doen?

In onze werkplaats wordt de grindschutting vervolgens op maat gemaakt en prefab in elkaar gezet en kan uw ontwerp worden geplaatst.

Bent u nou zo’n handige doe-het-zelver met twee rechterhanden? Dan is het heel goed mogelijk om een grindschutting zelf te plaatsen. Wij helpen u natuurlijk op weg met tips, do’s and don’ts en onze stap-voor-stap instructievideo.

Waagt u zichzelf liever niet aan een dergelijk project. Dat begrijpen we ook heel goed hoor. Dan nemen wij het plaatsen van de grindkorf graag van u over.

Wilt u meer weten over een grindschutting in de tuin of wilt u direct een offerte ontvangen?
Neem dan zeker contact met mij op. Ik adviseer u graag.

Kees-Jan
Schanskorfspecialist
Kees-Jan Nacon
© copyright 2024 Nacon Steenkorven | Schanskorven
open